hoe word chocolade gemaakt ?
De cacaobonen die in een tropische klimaat groeien worden geplukt.
De bonen in de vrucht worden in houten containers gefermenteerd dit gebeurt bij een temperatuur tussen 40-50 graden tot wel 8 dagen
Tijdens het fermenteren zijn de bonen heel vochtig, om ze niet te laten over ontwikkelen in smaak moet het vocht eruit. Dit gebeurt door drogen in de buitenlucht , zodat ze daarna verscheept kunnen worden
de temperatuur verschilt per boon , meestal tussen 110/ 140 graden met een tijd van 14-45 minuten voor elke producent is dit anders. het zorgt voor een diepere rooster smaak en meer vocht gaat uit de boon
Door een grinder worden cacao bestanddelen tot hele kleine stukjes vermalen. Daarna word aan dit proces rustig suiker , cacaoboter en eventueel melkpoeder toegevoegd
Wanneer de chocolade de juiste consistentie heeft bereikt, word deze verwarmd naar 45 graden om daarna terug te koelen voor de gewenste temperatuur per chocolade tussen 29-32 graden om zo de juiste cacaoboter kristallen te ontwikkel
Door chocolade in de gewenste vorm te gieten verkrijgt het de design die we graag willen, hierin gaat een ganache met de smaak van de bonbon om als laatste met chocolade te worden afgesloten dat er geen vocht bij kan komen
De laatste stap voordat het naar u als klant gaat word alles in een mooie manier verpakt zodat u als klant er heerlijk van kan genieten